Mahiaddin letak jawatan - Ikut duluan, Mahiaddin telah tumbang: 'Letaklah jawatan secara bermaruah'

Jawatan mahiaddin letak Mahiaddin tiada

Jawatan mahiaddin letak TAN SRI

Jawatan mahiaddin letak Laporan polis

Muhyiddin letak jawatan, semua mesti berundur

Jawatan mahiaddin letak Wanita PH

Jawatan mahiaddin letak Laporan polis

Jawatan mahiaddin letak MUHYIDDIN LETAK

Mahiaddin letak jawatan hari ni?

Jawatan mahiaddin letak PH tolak

MUHYIDDIN LETAK JAWATAN ESOK

Jawatan mahiaddin letak Muhyiddin letak

Jawatan mahiaddin letak Mahiaddin Letak

Jawatan mahiaddin letak Mahaiddin serba

Mahiaddin Letak Jawatan 7.7?

Berhubung kata-katanya tidak mampu menjaga 32 juta rakyat, beliau terus terus dikritik dan dipersoalkan — apa gunanya jadi Perdana Menteri dan memiliki kuasa, ada kabinet, kementerian, ratusan jabatan, menteri, timbalan menteri, dana kerajaan dan lain-lain lagi jika bukan untuk menjaga kebajikan dan memastikan kesejahteraan rakyat? Mahiaddin bagaimanapun dilaporkan tetap dengan pendiriannya untuk berundur itu kerana beliau kini merasakan jalan di hadapannya sudah menjadi jalan mati.

  • Para penyokong sepatut nya mengucapkan syukur pada tuhan… Alhamdulilah….

  • Bagi mengekalkan kestabilan politik, beliau perlu memanggil semula sidang khas Parlimen dan membenarkan usul tidak percaya terhadap beliau atau meletakkan jawatan selaras dengan semangat sistem demokrasi berparlimen yang diamalkan di dalam negara ini.

  • Jadi, apakah yang sebenarnya mendorong Mahiaddin tiba-tiba mahu meletak jawatan setelah sebelum itu begitu yakin mampu mempertahankan jawatannya — kerana tawarannya itu ditolak mentah-mentah oleh blok pembangkang atau kerana penarikan sokongan daripada UMNO yang angka terakhir berbuat demikian adalah 15 Ahli Parlimen semuanya? Ujarnya, terdapat 11 Ahli Parlimen UMNO menghantar surat akuan kepada Yang di-Pertuan Agong dan Speaker menarik sokongan kepada Perdana Menteri.

'Muhyiddin letak jawatan!'

Pengumuman rasmi mengenai perkara itu akan dilakukan tengahari ini selepas beliau menghadap Yang Dipertuan Agong bagi menyerahkan surat perletakan jawatannya.

  • Kaedah ini sama seperti ketika YAB Tan Sri Mahiaddin Yassin dilantik menjadi Perdana Menteri ke-8 oleh Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong melalui kaedah sokongan blok parti dan bukan dikira daripada pendirian secara individu Ahli-ahli Parlimen.

  • Oleh : Sumberkini KUALA LUMPUR : Cakap-cakap politik makin tersebar bahawa pada 7hb Julai 7.

  • Pada 13 Ogos pula beliau membuat tujuh tawaran kepada blok pembangkang yang antaranya peruntukan sama rata untuk semua Ahli Parlimen, rundingan belanjawan sebelum dibentangkan, membenarkan undi 18 tahun, tempoh Perdana Menteri hanya dua penggal, undang-undang anti lompat dan lain-lainnya yang ternampak mampu memberi harapan untuknya memenangi undian usul percaya di Parlimen nanti.
2022 ajr.newslink.org